четвъртък, 24 декември 2015 г.

Коледни джинджифилови бисквитки | Christmas gingerbread cookies

Здравейте момичета!

По случай Коледа решихме с баба да направим тази година джинджифилови бисквитки, но без джинджифил. 😃 Вкъщи не сме фенове на джинджифила, нито пък на канелата, затова пропуснахме тази стъпка. В днешният пост ще ви покажа моето творение, заедно с рецептата и как да си направите и вие вкусни коледни бисквитки!


Е да започваме.. 😋
Аз ще дам пълният вариант на рецептата, но пак казвам - моите са без джинджифил* и канела* и така се усеща повече вкуса на меда.

Необходими продукти
  1. 2-3 ч.ч. брашно
  2. 1 яйце
  3. ½ ч.ч. краве масло (125 гр)
  4. ⅔ ч.ч. мед
  5. 1 ч.л. бакпулвер
  6. ½ ч.л. хлебна сода
  7. 1 ч.л. сух джинджифил*
  8. 1 ч.л. канела*
-Необходимо време за приготвяне около 20 минути за приготвяне на течната смес и омесването.
-Пече се на 180 градуса около 8 минути (аз пекох на около 300 градуса, за по 2-3 минути на тава).

Начин на приготвяне

(Всички продукти обозначени със знака "*", не са задължителни или не са използвани!)

1. Първата стъпка е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила* и канелата*. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня.
2. Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто. Масленото тесто разточвате на блат около 2-3 мм и изрязвате бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.
3. Нареждате сладките в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8  минути, докато леко се зачервят (Внимавайте, защото изгарят много бързо, ако фурната е много силна!)
След като се изпекат бисквитите ги изчакайте малко да изстинат и ги прехвърлете в поднос, тава, купа или каквото имате на разположение. :)

За украсата:

Можете да използвате всичко, за което се сетите или имате вкъщи. Аз реших да си купя цветни захарни шрифтове и захарен звезден микс на Dr. Oetker. Мислех да си поиграя, като направя глазура (бяла и цветна), но се отказах. Но пък, ако вие имате желание да си украсите бисквитките с глазура, може да разбиете няколко белтъка и да добавите пресята пудра захар и отново да разбиете, а след това да украсите вашите сладки.
За цветна глазура може да използвате и 1-2 капки сладкарска боя и да оцветите глазурата ви в какъвто цвят желаете. :)


Може да използвате захарни пръчици или кокосови стърготини, просто използвайте това, което имате, и което на вас ви харесва! Ако умеете да приготвяте фондан, може да се заиграете и с него!


 Сега е момента да развихрите въображението си и да зарадвате близките си с красив и вкусен десерт!
Е дами, това беше моето сладко предложение за вас за Коледния ден!

Днес е Бъдни вечер пожелавам на вас и вашите семейства много здраве и късмет и едни топли и светли празници!!

Целувки и весело изкарване на празниците!
До скоро!

Не забравяйте да посетите страницата ми във FacebookInstagram 
и каналът ми в YouTube!

За контакт: radost0501@gmail.com

0 коментара:

Публикуване на коментар