вторник, 26 януари 2016 г.

10 полезни идеи :)



Здравейте момичета!

Макар и в края на Януари, аз се завръщам с пълна сила, заредена с повече ентусиазъм и енергия и съм подготвила доста нови и интересни неща за тази 2016 година! Ако искате първи да научавате всичко ново около мен, знаете къде да ме
намерите из социалните мрежи!
А сега нека започна с това, за което съм тук..
Днес ще ви представя 10 лесни трика за грим и красота :)

1. Съхранявайте и пазете чисти четките за грим :)
Хубавите четки за грим могат да се използват цял живот. За да не изглеждат занемарено, не ги оставяйте никога мръсни – старите напластявания на пудра, фон дьо тен и други козметични продукти могат да увредят космите им.
Мийте ги редовно със сапун или мек почистващ препарат за миене на съдове, аз лично използвам шампоан за коса. Ще изсъхнат бързо, ако ги поставите върху хартия, която попива влагата, или просто върху мека хавлия, но с дръжката нагоре!
 



2. Не променяйте грима изцяло, а само го освежете...
Няма нужда да променяте изцяло дневният си грим, ако той се е поразвалил, а вие имате планове за вечерта. За да се туширате лъскавините и да го освежите, нанесете просто фин слой от продукт с тониращ и кадифен ефект, например с малко пудра в Т-зоната.

3. Пробвайте домашни ексфолианти...
Лесно можете да постигнете копринено гладка кожа в домашни условия. За целта ви трябва скраб за тяло, който можете да си направите сами: смесете 4 с.л. захар или сол с 3 с.л. зехтин. Може да добавите няколко капки ароматни масла. Друг вариант е 2-3 ч.л. смляно кафе с 3-4 с.л. захар, добавяте малко бебешко олио или зехтин по избор, докато се сгъсти, може да добавите и бадемово масло или каквото на вас ви харесва.  Масажирайте нежно ръцете, краката и тялото (може и лицето, но е малко неприятно)  и после отмийте всичко обилно с топла вода.



4. Полагайте грижа за устните си!
За да постигане на идеален вид на червилото върху устните си, те трябва да са гладки и добре поддържани. Грижете се за тях! Редовно слагайте вазелин и балсам, особено през зимния период, така ще предотвратите нежелано напукване и изсушаване на устните и кожата около тях!




5. Не купувайте тъмна основа за грим!
Ако вашата база за грим ви се струва бледа, можете да я потъмните, ако добавите малко гел бронзант. Това е по-лесно и по-евтино, отколкото да купувате различни основи.


6. Избягвайте големи количества пудра!
Основна грешка при гримирането е нанасянето на прекалено много пудра. Напластяването й върху лицето не изглежда никак добре, ограничете се до съвсем фин слой. Ако прекалите всичко става в прах и всичко линии на лицето доста добре се запълва... А, ако имате зони с по-суха кожа, картинката става просто чудесна...


7. Фиксирайте червилото на устните 😊
Поръсете малко пудра върху салфетка и я притиснете леко до устните. Този трик фиксира червилото, което ще нанесете, а и предпазва зъбите от оцветяване с червило. Това също е метод да създадете матиран ефект на червилото си :)

8. Перфектния "котешки" поглед.. мяууу...🐈
Решението на почти всеки проблем - ТИКСО! Залепете малко парче тиксо във външният ъгъл на окото с наклона, който желаете и очертайте очите си с очна линия. По същият начин с парче тиксо, може да направите идеалната форма на сенките си за очи.


9. Поглезете миглите си :)
Ако имате някоя стара четка от спирала, измийте я добре. Купете си от някоя аптека рициново масло и всяка вечер преди лягане на добре почистени очи, нанесете малко количество от маслото. След известен период от време ще забележите как миглите ви се сгъстяват и са се удължили. 😊


10. Вазелинът като почистващо средство?!
Вазелинът може да замести вашето мляко или лосион за почистване на грим. Дори и най-устойчивите козметични продукти не могат да устоят. Просто поставете малко количество вазелин върху памучен тампон, обтрийте с него лицето и след това се измийте обилно с вода и пяна за лице.
Вазелинът е решение и когато боядисвате косата си - ако случайно оцветите челото или скулите с боя за коса, почистете ги с малко вазелин, след цялата процедура омийте с топла вода.



Е това беше за днес! 
Нещо различно и интересно надявам се. Дано са били от полза горе представените трикове и идеи!
До нови срещи!

Не забравяйте да посетите страницата ми във FacebookInstagram 
и каналът ми в YouTube!

За контакт: radost0501@gmail.com

0 коментара:

Публикуване на коментар