понеделник, 1 август 2016 г.

Как да излекуваме акнето бързо?/How to heal acne fast and naturally?

Здравейте!
Реших да започна един конкретен тип постове, като ги събера в една обща рубрика под името "Направи си сам!". Идеята на тази рубрика е, да споделям с вас моите домашни "отвари", които прилагам за различни неща, като използвам напълно натурални продукти (каквото има в хладилника или различни масла). Това е на кратко замисъла на това ново начинание.

Ще започна рубриката със статия засягаща пъпките и тяхното лечение. Всички знаем колко ужасни са пъпките, и че няма как да се отървем напълно от тях, колкото и грижи и скъпи продукти да използваме и прилагаме.

Да започнем с леко въведение що е това акне.
Акнето е заболяване, което често настъпва при склонна към омазняване кожа, резултат от повишена секреция на мастните жлези предимно в областта на лицето, гърдите и гърба. Формите на акне са различни и включват: комедони (с черен или бял връх), червени пъпки, гнойни пъпки и уплътнени пъпки. Факторите за появата на акне биват вътрешни (наследственост; хормонални промени) и външни (анаеробни бактерии;, системно приемане на халогенни елементи - йод, хлор, бром; предозиране с някои витамини; контактни дразнители като масла и некачествени продукти; стрес).
Няколко снимки относно какво представляват пъпките погледнато отвътре. До сега говорех само за акнето, а не за някакви прости пъпчици, които всички получаваме. Защо ли? Ами, защото ще споделя с вас днес моята рецепта за лечение на кожни проблеми, по-конкретно пъпки/акне. В моят случай са единични пъпчици, а тази и миналата седмица бях подложена под огромен стрес и нерви, които избиха в пъпки разбира се. Отдавна се ослушвам за разни масла, с които да започна да си правя нещо като терапии върху лицето, но все отлагах. Както съм споменавала милиони пъти аз съм с мазна кожа и няма оправяне. Особено сега, когато е толкова топло, кожата ми се омазнява двойно. Споменах вече, какво ми се е случило през изминалата седмица и след като не успя да ми помогне дори любимото ми "лекарство" на AVON
Серума, с който по принцип лекувам пъпките си, но сега не успя да се справи.

бях принудена да търся друго решение на проблема. Поразрових се малко из Интернет и открих, че маслото от чаено дърво е перфектно за тази цел. Затова побързах и да се снабдя с него. Купих моето от DM за около 7лв. Това етерично масло е известно със своите антисептични действия и лекува всичко от вирусен, гъбичен и бактериален характер. Важно е да се знае, че когато се прилага директно върху засегнатия от акне участък, може да бъде нанасяно в чист вид с клечка за уши, но не и по цялото лице, защото дразни кожата. Това масло има редица действия за различни инфекции, способни да се проявяват по всяка зона на тялото, както вътрешни болести, така и външни инфекции. Има достатъчно информация в Интернет пространството и не смятам да се спирам на всяко едно от тях, а да премина на това, какво направих аз за пъпките си.
Това е вълшебното масло, за което говоря през цялото време, и което аз закупих от DM.
След като купих маслото, взех една бутилчица от спрей за тяло на AVON с пулверизатор. След това я напълних със 100 мл преварена вода (изстинала) и към нея добавих 10 капки от маслото. Хомогенизирах добре и започнах употребата. Първият ден започнах само да пръскам обилно лицето, но от следващият ден сутрин на памучно тампонче напоено с "отварата", натърквах добре засегнатата зона. Не се ограничавам в брой пъти да пръскам лицето, прави го когато се сетя в общи линии, но стигам около 5-6 пъти на ден пръскането. Вечер след като измия лицето си добре с пяна, отново натърквам лицето с тампон и разтвор, и завършвам с цялостно напръскване. Такъв тип разтвор се оказва и добър неутрализатор за миризми (изпотяване и вмирисани крака). По-конкретно ще споделя опита си за миризмите по краката. Моят приятел целогодишно ходи със затворени обувки и краката му се изпотяват. След като се събуе се носят онези прекрасни миризми на синьо сирене или пък на снакс със сирене. Реших да го напръскам обилно с този разтвор и ефекта беше УАААААААААУ, миризмите изчезнаха за норматив. А относно миризмите от изпотяване на мишниците не мога да споделя опит, но предполагам, че също би действал този разтвор с масло от чаено дърво.

Е, това беше първата статия за тази рубрика. Надявам се подобен тип статии да са полезни и интересни за вас и всеки да открие нещичко и за себе си в тях!

Чао и до скоро! 
Целувки!

Не забравяйте да посетите страницата ми във FacebookInstagram 

и каналът ми в YouTube!


0 коментара:

Публикуване на коментар