Тази седмица няма да снимам видеа поради липсата на желание и редица провалени летни планове, наистина загубих всякакъв вид желание да правя каквото и да било. Не искам да снимам сърдитата си и тъжна физиономия и да правя нещо без всякакъв вид желание и да пренасям върху вас негативните си емоции или пък да се оплаквам.
Поради тази причина реших поне да напиша статия за една много бърза, лесна и вкусна рецепта, а именно всеизвестните "кукис" или казано по нашенски - бисквитки с шоколад. Отдавна си купувам такива бисквитки от Била и реших да се пробвам и аз да направя същите, или поне подобни.
Да започваме!
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч неподсладено какао
- 1 ч.ч. брашно (без набухвател)
- 1 ч.ч. захар
- 1 яйце
- 125 гр краве масло
- 1 ч.л. хлебна сода
- 2 с.л. прясно мляко
- 2 ванилии
- 1/4 ч.л.сол
- 100гр чист млечен шоколад
Начин на приготвяне:
- Всички продукти трябва да бъдат извадени от хладилника и оставени на стайна температура.
- Разбива се омекналото масло със захарта с помощта на бъркалка или миксер, добавя се яйцето, ванилията и прясното мляко.
- Брашно и какаото се пресяват, добавя се хлебната сода и солта и започва да се прибавя сухата смес бавно на порции към течната. Добавят се и парченцата шоколад. След това сместа се омесва добре с ръце и се оставя в хладилника за поне 2 часа, за да се стегне добре тестото.
- След като тестото се е стегнало добре, се застила подходяща тава с кухненска хартия и започват да се оформят малки тестени топчета и се нареждат в тавата на поне 4-5 см разстояние едно от друго. Препоръчвам да се правят малки топчета и да се приплескват малко и да придобият форма на кюфтенца.
- Суровите сладки се пекат на предварително загрята фурна на около 100-150 градуса (аз пека на 100 за около 5-7 минути) за не повече от 10 минути (това зависи от фурната, която имате). След като се извадят готовите сладки се оставят да изстинат за 5 минути и се прехвърлят в съд по желание.
Ето така изглежда и моето творение. |
Чао и до скоро!
Целувки!
и каналът ми в YouTube!
0 коментара:
Публикуване на коментар